Σεμινάριο σύγχρονου χορού με την Pauline Huguet

Στο σεμινάριο αυτό η Pauline Huguet καθοδηγεί τους συμμετάσχοντες να συνδυάσουν την τεχνική με την ευχαρίστηση της κίνησης, τόσο στο αυτοσχεδιαστικό κομμάτι, όσο και στη χορογραφημένη φράση που θα διδαχτούν μέσα στις 2 μέρες. Ξεκινώντας με απλές αναπνοές και ασκήσεις επηρεασμένες από την Yoga και τις πολεμικές τέχνες το μάθημα εξελίσσεται σταδιακά σε χορευτικές φράσεις. Η κίνηση βασίζεται σε τεχνική release δίνοντας έμφαση στη χρήση του χώρου μέσα από αλλαγές στις κατευθύνσεις και τα επίπεδα. Η δουλειά που γίνεται στο πάτωμα στην αρχή του μαθήματος χρησιμοποιείται αργότερα σε δυναμικές φράσεις με μετακινήσεις βάρους και στιγμές εκτός άξονα. Έτσι το μάθημα γίνεται δυναμικό, απαιτώντας ρίσκο ενώ παράλληλα η κίνηση αποκτά ελευθερία και ροή. Ο αυτοσχεδιασμός χρησιμοποιείται σαν εργαλείο κατά την διάρκεια του σεμιναρίου. Με την χρήση εικόνων και μουσικής οι συμμετάσχοντες καλούνται να εξερευνήσουν την προσωπική τους κίνηση, έτσι ώστε να υπερνικήσουν τα εμπόδια που προβάλλει το μυαλό και το σώμα και να (ξανά)βρουν την απλή χαρά του χορού.

Το σεμινάριο είναι ανοικτό σε καθένα με έντονο ενδιαφέρον για τον σύγχρονο χορό και σε κάθε επίπεδο εμπειρίας.

Η Pauline Huguet σπούδασε μπαλέτο στην Ν.Γαλλία (Conservatoire του Montpellier) και αργότερα σύγχρονο χορό στο Λονδίνο. Αποφοίτησε από το Laban το 2003 (BA Hons Dance Theatre) ενώ έχει συνεργαστεί με ομάδες physical theatre στο Λονδίνο όπως οι DV8, Protein Dance και Punchdrunk. Με τις παραπάνω ομάδες έχει δουλέψει ως χορεύτρια καθώς και βοηθός χορογράφου, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε να δημιουργεί την προσωπική της χορογραφική δουλειά. Διδάσκει σύγχρονο χορό, μπαλέτο, αυτοσχεδιασμό και χορογραφία σε σχολεία και επαγγελματικές ομάδες στην Αγγλία και το εξωτερικό. Τον Απρίλιο του 2010 πήρε το εθνικό δίπλωμα δάσκαλου χορού της Γαλλίας (Diplôme d’Etat).


info : Σάββατο 19 & Κυριακή 20 Μαρτίου 2011 │  Modulor Dance Space, Γ. Σισίνη 8, Ιλίσια (μετρό Μέγαρο Μουσικής) │ 12:00-15:00 │  Kρατήσεις θέσεων: 210 7232379 / 6947602980 │  Κόστος συμμετοχής : 40 €