Εργαστήρι για παιδιά με την Κατερίνη Αντωνακάκη

 Σάββατο 26 Μαρτίου 2011, 12:00-14:00

Ένα εργαστήριο για παιδιά 6-10 ετών

με αφορμή την παράσταση Περίπου 0,618

 

Tο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την εικαστικό-περφόρμερ Κατερίνη Αντωνακάκη. Το 2ωρο εργαστηρί που διοργανώνεται παράλληλα με την παράσταση είναι μια προσέγγιση της κίνησης στο θέατρο. Οι βασικοί άξονες του έργου της Κατερίνης Αντωνακάκη, αλλά και του συγκεκριμένου εργαστηρίου για παιδιά, είναι η χορογραφία που προτείνει η καθημερινότητα στους μικρούς και μεγάλους κατοίκους σπιτιών και διαμερισμάτων.

Πώς μπορούν απλές, καθημερινές κινήσεις να γίνουν θεατρικές; Πώς μπορείς, χρησιμοποιώντας κινήσεις, αλλά και απλά αντικείμενα της καθημερινότητας, να «κατασκευάσεις» ένα χώρο, ένα έργο; Μέσα από μια σειρά ασκήσεων και παιχνιδιών, τα παιδιά θα οργανώσουν μικρές χορογραφίες που στηρίζονται στη λεπτομέρεια της κίνησης και της επανάληψης, αλλά και στην έννοια του σπιτιού. Με βάση το θέατρο αντικειμένων και οδηγό το παιχνίδι, θα ευαισθητοποιηθούν σε θέματα σκηνικής παρουσίας, θα αναλύσουν την κίνηση στο χώρο και θα ορίσουν τι είναι σπίτι για αυτά.

Κόστος συμμετοχής: €15 το κάθε παιδί  (€12 όταν πρόκειται για αδέλφια)
  

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ : Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, η κράτηση είναι απαραίτητη: Tηλ: 213-017-8034  |  Email: education@sgt.gr  |  Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα