Σεμινάριο Bollywood με την Asrai


2ο  τριήμερο  σεμινάριο ινδικού χορού Bollywood

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Απριλίου 2011

 


Η Ασράι είναι ελληνίδα  που τα τελευταία 10 χρονιά ζει και διδάσκει χορό Bollywood, Kathak και χορό της κοιλιάς στην Ισπανία. Έχει το δικό της γκρουπ με χορευτές Βollywood που δίνουν παραστάσεις στη Γρανάδα, Μάλαγα και άλλες πόλεις της Ισπανίας. Σα μαθήτρια έλαβε μαθήματα από μεγάλους δασκάλους σε διαφορετικά είδη χορών, όπως την ινδή Mistri, Eva Manzano flamenco, τη ρωσίδα Κaterina κλασσικό μπαλέτο, την Μarivel Nieto latino moderno, αφρικανό και Samira Stella χορό της κοιλιάς. Μέσα σε αυτή τη χρονιά θα είναι πτυχιούχος στον κλασσικό χορό Καthak του Πανεπιστημίου Allahabab (Ινδία). Παραδίδει σεμινάρια χορού Bollywood και κλασσικού Kathak και δίνει παραστάσεις στην Ελλάδα και στην Ισπανία.

Bollywood  είναι το όνομα που δόθηκε στις πολυάριθμες κινηματογραφικές ταινίες που γυρίστηκαν στην Bombay (Ινδία). Είναι το παιχνίδι των λέξεων ανάμεσα στο Hollywood  και Bombay. Το χαρακτηριστικό αυτών των ταινιών είναι τα μουσικά θέματα, το τραγούδι και ο χορός. Το Bollywood είναι ένας διασκεδαστικός χορός γεμάτος χρώμα, φαντασία και μυρωδιές από Ινδία. Είναι μια μείξη κλασσικών χορών της Ινδίας Kathak, Bharatanatyam, Odissi, καθώς και φολκλορικών με jazz , hip-hop, flamenco, latino-moderno, africano, χορό της κοιλιάς και έντονη θεατρικότητα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηλικίες 10 έως 60 ετών, άνδρες και γυναίκες, σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες του χορού και του θεάτρου.


Πρόγραμμα σεμιναρίου

 

Παρασκευή 8 / 4 / 2011  :   21.00 -  22.30  Διάλεξη και παρουσίαση Bollywood (ανοιχτή για το κοινό).

Σάββατο 9 / 4 / 2011  :   11.30- 14.00 και 16.00- 18.30 : Βασικά βήματα κλασσικών χορών της Ινδίας (Kathak, Bharactanatyam, Odissi), μουδρας και η σημασία τους, στροφές και πόζες, κλασσική χορογραφία Bollywood.

Κυριακή 10 / 4 / 2011 :   11.30- 14.00 και 16.00- 18.30 : Βασικά και προχωρημένα βήματα κλασσικού χορού Kathak, βήματα Kalbelia (χορού  των τσιγγάνων της Ινδίας), μουδρας, ασκήσεις εκφραστικότητας του προσώπου, χορογραφία Bollywood.

(Παράδοση πτυχίου, c.ds με τη μουσική, d.v.d με το σεμινάριο). Το σεμινάριο διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος asraidanza.

info : κρατήσεις θέσεων : τηλ. 2310 42 99 35, Νάμα, Λασκαράτου 4, Θεσσαλονίκη │ www.asraidanza.com│ κόστος : 1 ημέρα 55€, 2 ημέρες 80 €