Σεμινάριο Εναέριου Χορού

Το 1ο μάθημα δωρεάν στις 12 Μαΐου 2011!

Η εποχή μας έχει ένα "βάρος" που μας κάνει να χάνουμε την αισιοδοξία και το κέφι μας. Μήπως θα μας ξαλάφρωνε αν βλέπαμε τον κόσμο... από ψηλά;
Χορέψτε κρεμασμένοι από το ταβάνι από πανιά λύκρα. Δοκιμάστε απερίγραπτο αίσθημα ελευθερίας και ευεξίας κοιτάζοντας το έδαφος από ψηλά, κινούμενοι με χάρη στον αέρα. Απογειωθείτε με όλες τις έννοιες του όρου. Κρεμασμένοι σε πανιά από το ταβάνι, θα ανακαλύψουμε την δυνατότητα μας να χορεύουμε στον αέρα. Θα εξερευνήσουμε τεχνικές εναέριου χορού, θα μάθουμε να ανεβαίνουμε, να πέφτουμε, να γλιστράμε, να δένουμε και να ξεδένουμε το σώμα μας με διαφορετικούς τρόπους και να αναπτύσσουμε χορογραφικές φράσεις επάνω και κάτω από τα πανιά. Θα υπάρχει μια προετοιμασία σώματος με συγκεκριμένες ασκήσεις ενδυνάμωσης στην αρχή και ασκήσεις αποθεραπείας στο τέλος, χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές όπως το stretching, τα ακροβατικά, τη yoga και το σύγχρονο χορό.

Ασκηθείτε με ασφάλεια, χάρη στην κατασκευή υψηλών προδιαγραφών (μια μεταλλική μπάρα ικανή να σηκώσει ακόμα και ... ελέφαντα!), τα στρώματα ασφαλείας από κάτω και την έμπειρη καθοδήγηση της δασκάλας σας. Χάρη στο ταβάνι ύψους 5 μέτρων της μεγάλης του αίθουσας, το Shantom αποτελεί ιδανική επιλογή για αυτό το χορό, και φιλοδοξεί να γίνει το στέκι του κάθε λάτρη, είτε επαγγελματία, είτε ερασιτέχνη. Μη σας τρομάζει η λέξη "ακροβατικός". Για την ομάδα αρχαρίων δεν θα υπάρχουν ακροβατικά στοιχεία!
Φέτος την Άνοιξη ξεκινούμε με ένα δίμηνο σεμινάριο, και ανάλογα με τη συμμετοχή, και το επίπεδο της ομάδας, θα δημιουργηθεί ένα ή και δύο τμήματα (αρχαρίων και προχωρημένων) από το φθινόπωρο.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 12 Μαΐου έως 30 Ιουνίου 2011, κάθε Πέμπτη ώρα 17.45 - 19.15
Δοκιμαστικό μάθημα: Πέμπτη 12 Μαΐου, είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 210-6717529 ή με ηλ. μήνυμα

Χρύσα Τραϊκοπούλου : σπούδασε κοινωνική εργασία στο Τεχνολογικό ΄Ιδρυμα Πατρών με ειδίκευση στο θεατρικό παιχνίδι. Το 2005 ξεκίνησε να ασχολείται με την εναέρια ακροβατική και το σύγχρονο χορό στην Πάτρα. Το 2006 πήγε στις Βρυξέλλες όπου και φοίτησε στη σχολή τσίρκου Espace Catastrophe, εναέρια ακροβατικά (πανιά, κούνια) και ακροβατικά εδάφους, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε ιδιαίτερα μαθήματα πανιών με την Claudia Nunes (Compagnie Elles). Το 2007 παρακολούθησε μαθήματα πανιών στη Σχολή “les Noctambules” στο Παρίσι και συνέχισε στις Βρυξέλλες με ιδιαίτερα μαθήματα αιωρούμενων πανιών (tissue ballant) με την Pascale Loiseau και μαθήματα σύγχρονου χορού με την Αlessandra Copola. To 2008 πήγε στην Αργεντινή όπου και φοίτησε στη σχολή τσίρκου “La Arena” επίσης στα πανιά και στη σχολή Brenda Angiel σύγχρονο χορό στον αέρα με χρήση ελαστικών ζωνών (μποντριέ) καθώς και χορό στον τοίχο (vertical dance). Το 2008-2009 συνεργάστηκε με την ομάδα τσίρκου Circo Piscuit στην Αργεντινή κάνοντας περιοδεία στη χώρα και δίδαξε πανιά στη σχολή τσίρκου Carloz Paz στην Cordoba.Το 2010 παρουσίασε σε διάφορες πόλεις της Αργεντινής το show “ yin-yang “ με την ομάδα enamorARTE στα πλαίσια του φεστιβάλ “ fiesta nomades ”.
Από το 2007 συνεργάζεται με διάφορες ομάδες και χορογράφους και έχει δώσει παραστάσεις και σεμινάρια ακροβατικών αέρος σε Αργεντινή, Ελλάδα, Γερμανία και Κύπρο.
Το 2009 έφτιαξε μαζί με τη Χριστίνα Ζάννη την ομάδα εναέριας ακροβατικής “libeloulas”. Στις παραστάσεις χρησιμοποιούνται ακροβατικά πανιά, ακροβατικό σχοινί, trapeze (κούνια), εναέριο στεφάνι και ζώνες μποντριέ και μία ποικιλία μέσων όπως προβολές slides και video, installation και χρήση αντικειμένων στον αέρα. Ο στόχος είναι οι ακραίες σωματικές στάσεις να υπηρετήσουν την αφήγηση μιας ιστορίας και να προσδώσουν εικαστικότητα στην εικόνα που δημιουργείται.

info: Shantom, Tριπόλεως 35Α, Κ.Χαλάνδρι, τηλ : 210-6717529 - www.shantala.gr