Εσωτερική Ακοή - σεμινάριο με τη Νίνα Δίπλα

Η Εσωτερική Ακοή και
Η Σημασία της Παρατήρησης

Τρίτη 24 Μαϊου 2011

 

Η μέθοδος της Νίνα Δίπλα, εμπνευσμένη από τις διδαχές της Folkwang Hochschule, Pina Bausch εστιάζει στο βάρος, την ενέργεια, την αναπνοή και την ποιότητα της κίνησης. Ο χορευτής πρέπει να προβάλει τη δική του αλήθεια, να αφουγκραστεί ουσιαστικά το σώμα του, ώστε να αποβάλει κάθε τάση μίμησης.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται πρακτικά με τον χορό και το θέατρο. Θα εξερευνήσουμε τη σημασία του χρόνου και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να τον παρατηρήσουμε κατά τη διαδικασία της δημιουργίας. Θα εστιάσουμε στην εσωτερική ακοή μας κατά τη διάρκεια της δράσης την ώρα του τεχνικού μαθήματος.

Η Νίνα Δίπλα είναι χορεύτρια και χορογράφος. Έζησε 14 χρόνια στη Γερμανία (Essen/Wuppertal), όπου μαθήτευσε κοντά στην Pina Βausch. Από το 2004 ζει και διδάσκει στη Γαλλία. Έχει συνεργαστεί με ποικίλους χορογράφους (Pina Bausch, Susane Linke, Daniel Goldin, Rainer Behr, Raffaella Giordano, Ramon Oller, Christine Fricker, Bernd Uwe Marsan) και σκηνοθέτες (Θεόδωρος Τερζόπουλος, Tadashi Sujuki, Μαρία Γυπαράκη, Anne Alvaro, Jean Rierre Vincent, Claudia Stavinsky, Ariel Garcia Valdes).

info : Χώρος Τέχνης 14η μέρα, Καλλιρρόης 10, Αθήνα ( μετρό Ακρόπολη, Τραμ Στάση Βουλιαγμένης)  |    Ώρα: 15.00-18.00 μ.μ   |  Κόστος Σεμιναρίου: 30 €   |  Πληροφορίες-Κρατήσεις: Μαρία Αγγέλου, τηλ. 6932195393- 2109234345  |Email: dance14day@gmail.com

 

Στο πλαίσιο του 10ου φεστιβάλ χορού Ελλήνων χορογράφων.