Zero Balancing

Τι είναι το Ζero Βalancing

 

Ισορροπία στο μηδέν

Η θεραπευτική αυτή μέθοδος επινοήθηκε από το γιατρό και οστεοπαθολόγο Dr. Fritz Smith στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ο οποίος διαπίστωσε, πως η ισορροπία μεταξύ της σωματικής δομής και της ενέργειας κάθε ανθρώπου είναι κριτικής σημασίας για την υγεία. Ανέπτυξε μία μέθοδο χειρισμού της ενέργειας των οστών που την ονόμασε «Zero balancing», εξ αιτίας ενός σχολίου που προήλθε από έναν ασθενή του, ο οποίος περιέγραψε την εμπειρία του σα να ισορρόπησε η ενέργεια του σώματός του στο «σημείο μηδέν».
Πρόκειται για μία ολιστική θεραπεία που αλλάζει τις ζωές με την εξισορρόπηση της δομής και της ενέργειας των οστών.


Dr. Fritz Frederick Smith

Ο Fritz Frederick Smith συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρωτοπόρους στον τομέα της ολιστικής ιατρικής. Γιατρός της κλασικής ιατρικής και συγχρόνως οστεοπαθητικός, ο Δρ Σμίθ είχε πάντα ιδιαίτερο θαυμασμό για τη θεραπευτική δύναμη της αφής. Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ο Δρ Σμίθ σπούδασε στο Ινστιτούτο Esalen της Βόρειας Καλιφόρνια μαζί με πολλούς ακόμη από τους προδρόμους του body-mind therapy movement και απέκτησε δίπλωμα ως Rolfer. Η καθοριστική του συνάντηση με τον J.R.Worsley, ιδρυτή του Κολεγίου του παραδοσιακού κινέζικου βελονισμού στην Αγγλία, στάθηκε η αφορμή να αμφισβητήσει τα «πιστεύω» του της Κλασικής Δυτικής Ιατρικής.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου άρχισε επίσης να διερευνά τη γιόγκα, το διαλογισμό, τις πνευματικές διδασκαλίες στην Ινδία, την Ανατολική ενεργειακή ιατρική και την κβαντική φυσική. Λίγο αργότερα, ο Δρ Σμιθ ταξίδεψε στην Αγγλία για να μελετήσει κοντά στον J.R.Worsley, όπου απέκτησε άδεια βελονιστή το 1972, μαζί με πτυχίο και μεταπτυχιακό πάνω στο βελονισμό, καταφέρνοντας να γίνει συνεργάτης στην Κινεζική Ακαδημία Βελονισμού.

Οι ενδελεχείς παρατηρήσεις και η εμπειρία του Δρ. Σμίθ τόσο στην ανατομία, όσο και στην ενέργεια ως μια δύναμη στο σώμα, τον οδήγησαν να αναπτύξει το εγχειρίδιο του συστήματος θεραπείας Zero Balancing.

Ο Δρ Σμίθ έχει εξασκήσει και διδάσκει την τεχνική Zero balancing σε όλο τον κόσμο για περισσότερα από 35 χρόνια. Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων και δύο βιβλίων, «Inner Bridges: A Guide to Energy Movement» και «Body Structure and Alchemy of Touch: Moving Towards Mastery Through the Lens of Zero Balancing».

 

Η τεχνική

Ο πρακτικός της μεθόδου μετά από μια προετοιμασία που διαρκεί συνήθως 30 έως 45 λεπτά, ασκεί δακτυλικές πιέσεις και διατάσεις στα οστά και τις αρθρώσεις του ασθενούς, με στόχο να δημιουργήσει πολλά σημεία χαλάρωσης, δίνοντας στο σώμα τη δυνατότητα και το χρόνο να αναδιοργανωθεί. Οι ασθενείς αναφέρουν πως νιώθουν άνετα από τις πρώτες φορές της θεραπείας, ωστόσο χρειάζονται περισσότερες από 2 συνεδρίες για να υπάρξει ουσιαστική θεραπευτική δράση. Η μέθοδος εστιάζει πάνω από όλα στις βασικές ενώσεις του σκελετού μας που εξισορροπούν τις δυνάμεις της βαρύτητας, της σωστής στάσης του σώματος και της κίνησης.


Τα αποτελέσματα της μεθόδου

  • Βοηθάει στην ανακούφιση του σώματος από τους πόνους στην πλάτη, απελευθερώνει την κίνηση και βελτιώνει κατά συνέπεια την ποιότητας ζωής.
  • Βελτιώνει τη συγκέντρωση, τον ύπνο, τη ροή της ενέργειας σε όλο το σώμα και βοηθά στην απελευθέρωση από το άγχος.
  • Δημιουργεί μια κατάσταση βαθιάς ανάπαυσης επιτρέποντας στον καθένα να αισθανθεί πιο ζωτικά και ζωντανά.
  • Δουλεύει τη σωστή στάση σώματος, την ισορροπία και κατ’επέκταση την ελευθερία στην κίνηση.

 Σχετικά links

www.zerobalancing.com
www.zerobalancinguk.org